Gecorrigeerde productie, wat houdt dat in?

De cijfers waarmee uw productie wordt vergeleken zijn gecorrigeerd voor Locatie, Oriëntatie, Hellingshoek en Degradatie.

Locatie

We zijn een landelijk opererend monitoringplatform, maar de te verwachten productie in Groningen, is anders dan in Limburg.

We hebben vastgesteld wat op welke plek in Nederland aan productie gerealiseerd kan worden, en corrigeren uw cijfers naar die van de best mogelijke locatie in Nederland.

Het is dus de productie die gehaald zou worden als uw installatie op die plek zou liggen.

Oriëntatie

De hoogst mogelijke productie wordt gehaald als de panelen op t zuiden gericht liggen. We corrigeren uw productie naar een zuid gerichte oriëntatie, om het vergelijk eerlijk te maken.

Als uw panelen bijvoorbeeld op het oosten gericht liggen, is de productie 15 % lager dan wanneer ze op t zuiden gericht liggen. Bij een 15 % lagere productie, produceert een oostwaarts gericht systeem dus nog steeds optimaal.

Hellingshoek

De hoogst mogelijke productie wordt gehaald als de panelen op 35 graden hellingshoek (gericht op t zuiden) zijn geïnstalleerd. We corrigeren uw productie naar die 35 graden hellingshoek, om het vergelijk eerlijk te maken. Als uw panelen bijvoorbeeld op 22 graden hellingshoek liggen, zal de productie 2 % lager zijn dan wanneer ze op 35 graden liggen. Bij een 2 % lagere productie, produceert een systeem op 22 graden hellingshoek nog steeds optimaal.

Degradatie

Waarschijnlijk heeft u panelen gekocht waarop na 25 jaar nog 80 % productie gegarandeerd wordt t.o.v. nieuwe panelen. Dat impliceert dat de productie per jaar 0,8 % af neemt door “slijtage”.

De werkelijkheid is iets minder heftig. De werkelijke productie neemt ongeveer met de helft van de gegarandeerde degradatie af. Wij houden in het onderling vergelijk rekening met de leeftijd van uw systeem o.b.v. de helft van de gegarandeerde degradatie.